Aplicacions per a la comprensió lectora

Aquests materials proposen la lectura i l'escriptura conjunta de contes per a afavorir el desenvolupament del pensament i la comprensió.

- La Clara ja no té por de la foscor. Activitats amb codis QR
- Jo mataré monstres per tu
- La festa medieval a PUIGVERT
- La caputxeta vermella




TI: Llegim i escrivim en parella 
AU: Duran Gisbert, David 
RE: Conjunt de materials que conforma un programa educatiu que fa ús de la tutoria entre iguals -a l'escola entre alumnes, i a casa entre l'alumne i un familiar- per a la millora de la lectura i la comprensió lectora a Primària i Secundària. 
Aquests materials han de permetre que, amb l'ajustament als interessos i als contextos propis, els centres escolars puguin fàcilment generar actuacions innovadores que facilitin els objectius següents: 
Posar a l'abast del professorat metodologies inclusives. 
Desenvolupar noves didàctiques per a l'ensenyament del català.
Millorar la competència lectora, i especialment la comprensió lectora, de l'alumnat.
Fomentar la capacitat de cooperació entre l'alumnat i potenciar la implicació de les famílies en les tasques escolars. 
Els continguts que s'inclouen són els següents: La tutoria entre iguals: bases del mètode d'aprenentatge cooperatiu, creació de les parelles, rol tutor i tutorat, avaluació.
La implicació familiar: importància de la participació i la formació per portar a terme la tasca.
La competència lectora: els fulls d'activitats (criteris de selecció dels textos, grau de dificultat de les preguntes de comprensió, revisió i elaboració de fulls), els moments de les sessions, l'avaluació.
El rol docent: observació i seguiment de l'activitat, intervencions específiques que ho requereixin, formació en xarxes de centres. 






Des del 8 de gener el canal Super3 de TV3 emet cada dia a les 12.00 la sèrie de dibuixos animats WordGirl en versió original i subtitulada en anglès i català.

La sèrie està adreçada a nens i nenes de 8 a 12 anys i té com a objectiu ampliar el contacte que aquests tenen amb l’anglès d’una manera lúdica i atractiva. WordGirl proporciona un model de superheroïna que valora les paraules i utilitza el poder del llenguatge per resoldre qualsevol situació.







Des de l'Obra Social "la Caixa", a través d'eduCaixa, donen suport a la formació dels més joves amb projectes, recursos i activitats que els ajudin a ampliar coneixements i propiciïn el seu desenvolupament en l'etapa escolar.

Des d'eduCaixa posen al servei de la comunitat educativa un món d'activitats pensat per reforçar els valors, el compromís social i el treball en equip.

Tots aquests continguts educatius de temàtica cultural, científica i social estan disponibles a eduCaixa.com

Amb només un clic, els professors es poden registrar al web i accedir-hi per descarregar múltiples recursos i materials didàctics.


PROPOSTES I MATERIALS EDUCATIUS QUE EL PROFESSOR POT DEMANAR DE MANERA GRATUÏTA PER FER SERVIR A L'AULA







KitCaixa Joves emprenedors. Amb aquest kit, els joves treballaran el concepte d'emprenedoria i aprendran les característiques i els valors d'una actitud emprenedora.

Presentació del Kit

Nivell educatiu: ESO , Batxillerat i CF
Àrea: Educació financera
Temàtica: Emprenedoria






Planeta Mòbil. Viu el món de l'astronomia i la biologia. El cel de les estacions. Projecció a cúpula completa que ens ajudarà a diferenciar les estrelles dels planetes, així com a reconèixer les constel·lacions, etc.

Nivell educatiu: Educació primària, ESO
Àrea: Ciència
Temàtica: Astronomia, Ciències de la Terra

Dossier informatiu Planeta Mòbil
Dossier d'activitats d'Astronomia
Descarrega i imprimeix el teu planisferi





KitCaixa economia. Els conceptes bàsics d'economia a l'aula. Aquest kit potencia la capacitat d'iniciativa i l'esperit d'innovació dels alumnes de forma propera, pràctica i amena.


Nivell educatiu: ESO , Batxillerat i CF
Àrea: Educació financiera
Temàtica: Emprenedoria




KitCaixa Una petita mirada al món. A través de cançons, jocs i contes, descobreixen els més petits tot el que tenen en comú amb els nens i nenes d'altres països.

Nivell educatiu: Educació infantil, Educació primària
Àrea: social
Temàtica: Món i desenvolupament

Recursos: cançons, emocions i jocs tradicionals






Labo CosmoCaixa. Activitat d'experimentació per familiaritzar-se amb la investigació que es duu a terme en un laboratori de química basat en la recerca de nous medicaments o vacunes. Els tallers integren continguts curriculars de ciència i estan conduïts per monitors especialitzats. 

Nivell educatiu: 3r i 4t d'ESO i batxillerat
Sol·licitud: cal consultar la itinerància del taller a eduCaixa.com









Prevenció de la violència de gènere. Materials per a la prevenció de la violència des de l'escola.
Materials de treball per contribuir a la construcció quotidiana d'un espai comú lliure de violència a través d'una base de convivència pacífica, la igualtat de gèneres, el valor de la diferència i la comunicació.

Nivell educatiu: ESO, Batxillerat i CF
Àrea: social







KitCaixa hàbits saludables. A través de jocs, contes i dinàmiques, es vol fer reflexionar al nen sobre aspectes de la salut relacionats amb les actividats del seu dia a dia.

Nivell educatiu: Educació infantil
Àrea: ciència







Títol: Mary and Her Little Lamb

Autora: Shah, Vibha

Editorial: US Departament of State