JORNADA D'INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES DE CENTRES DE PRIMÀRIA


El dia 2 d'abril se celebrarà a Montcada i Reixac una "Jornada d'Intercanvi d'Experiències". 

El contingut de la Jornada serà el següent:
Correspondència entre alumnes de l’ESC Reixac de Montcada i Reixac amb alumnes d’altres països. 
Responsable: Isabel Muñoz
Especialistes d’anglès: Nancy Juailler i Sergio Garcia 

Explicaran l’experiència que estan duent a terme els alumnes de l’ESC Reixac, des de CI a CS, a partir de la plataforma ePALS. Aquesta experiència consisteix en l’intercanvi de correspondència i activitats amb alumnes d’altres països, Singapur, Polònia i Estats Units (Michigan).


El TIC-Mediuna manera de treballar les TAC aplicades al Coneixement del Medi de l'ESC Enric Tatché i Pol de Ripollet. 
Responsable: Santi Bravo

Aquesta és una assignatura que treballen amb les TAC des de fa uns tres cursos i es troba integrada dins l'àrea de Coneixement del Medi.
Van iniciar-la com una activitat deslligada, que feien de tant en tant, però amb el temps s'ha convertit en una tasca molt més sistematitzada i que desperta la motivació dels alumnes d'una manera important. 
Treballen diversos recursos ofimàtics des del punt de vista del coneixement del medi: gràfics, taules, mapes conceptuals, mapes geogràfics, presentacions de diapositives, etc. 
Per a fer-ho, compten amb l'ajuda d'ordinadors portàtils i pissarres digitals interactives.


Experiència de formació sobre Educació emocional de l’ESC El Turó de Montcada i Reixac.
Responsable: Lourdes Brió


L’objectiu principal d’aquesta formació és la millora i el tractament de les emocions, per incidir en la millora de l’autocontrol emocional i l’autonomia dels nostres alumnes. 

A partir d’unes sessions teòriques i algunes pràctiques hem elaborat i estem elaborant un material per a treballar l’educació emocional: El conte del cargol, les cares i el semàfor amb complements de kinesiologia, relaxacions i activitats complementàries.
Cada curs té les seves pròpies activitats i totes estan lligades. Són activitats en espiral per anar treballant les emocions progressivament des de  P3 fins a 6è.